Special Olympics Moldova (video)

Special Olympics Moldova (video)

Pe parcursul lunii aprilie, Federaţia Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Special Olympics Moldova au desfăşurat programul „Young Athletes and Families” destinat copiilor cu vârsta preşcolară împreună cu părinţii lor. Scopul acestei acţiuni este promovarea fotbalului în regiunile ţării.

Evenimentul final din cadrul programului a avut loc miercuri, 20 aprilie, la Complexul Pilot de Pedagogie Curativă “Orfeu” din Chişinău. Copilaşii din această instituţie de educare şi instruire preşcolară au participat la mai multe activităţi distractive, sub privirile educatorilor şi părinţilor. La final, fiecare copil a primit dulciuri şi cadouri din partea organizatorilor.

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au fost prezenţi Anatolie Cojocari, Director Sportiv Special Olympics Moldova, Macrina Rotaru, Director adjunct CPPC “Orfeu”, Mircea Cojocari, Şeful Departamentului Protocol Administrativ FMF. Oaspete de onoare a fost Maureen Clarke, Coordonatoarea programului „Young Athletes and Families” de la biroul regional Europa şi Eurasia. În timpul vizitei sale de lucru în Moldova, oficialul din Irlanda a avut o întrevedere şi cu Pavel Cebanu, Preşedintele FMF.

Asemenea acţiuni au mai avut loc şi la alte grădiniţe din raionul Rezina şi oraşul Chişinău.

La 6 mai, FMF împreună cu Special Olympics Moldova vor desfăşura Săptămîna Fotbalului „Unified Sports”, prin organizarea jocurilor de integrare cu participarea elevilor de la şcolile auxiliare şi şcolile medii din regiunile ţării. Competiţia este rezervată pentru oamenii cu inteligenţă redusă şi integrarea lor în societate prin intermediul fotbalului.

Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susţine mişcarea „Special Olympics” Moldova, care are ca scop promovarea culturii fizice şi a sportului în rândul copiilor cu dizabilităţi fizice şi mentale.