Echipa Moldovei s-a întors victorioasă de la Jocurile Mondiale Special Olympics

În ajunul celei de-a douăzecea aniversări de la fondare Asociația Special Olympics Moldova a obținut o victorie memorabilă la recentele Jocuri Mondiale Special Olympics, care au avut loc la Los-Angeles. Scopul acestei asociații și mișcări sportive este de a integra în societate persoanele cu nevoi speciale intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul, calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi competiţii.

Special Olympics Moldova a câștigat de-a lungul timpului numeroase premii la competițiile internaționale. De data aceasta selecţionata Moldovei Special Olympics a revenit acasă cu şase medalii – patru de aur și două de argint. Sportivii noştri s-au clasat pe primul loc la mini-fotbal, tenis şi nataţie iar medaliile de argint au fost câştigate la tenis de masă.

„Mulțumesc oamenilor cu suflet bun care sunt alături de noi, sponsorilor noștri care ne-au susținut la Jocurile Mondiale din Los Angeles. Pentru noi este foarte important să participăm la diferite competiții, să continuăm să integrăm în societate persoanele cu dizabilităţi”, declară președinta Asociației Special Olympics Moldova, Alexandra Danilenco.

Aceste reușite nu ar fi însă posibile dacă Asociația Special Olympics nu ar fi susținută de sponsori și parteneri.

Tinerii sportivi moldoveni au îndeplinit o misiune extrem de importantă, ducând faima țării noastre și ridicând sus și mândru tricolorul într-o competiție la care au participat mai bine de 170 de țări și care a beneficiat de un public spectator extreme de larg. Dar cea mai importantă misiune și victorie a olimpicilor a fost să demonstreze tuturor că prin educație incluzivă, respectând principiile unei societăți deschise și tolerante, putem oferi șanse egale fiecărui cetățean al țării noastre, indiferent de nevoile sale speciale.

„Am fost foarte mândri, alături de alți sponsori,  sa fim partenerii acestei minunate echipe”, a declarat Ludmila Andronic, Directorul pentru Afaceri Corporative Efes Moldova. ”Este pentru a doua oară când Efes Moldova susține Special Olympicii noștri, iar rezultatele lor sunt uimitoare. Dorim să le mulțumim pentru că ne-au oferit onoarea de a fi alături de ei și de a contribui la crearea unei lumi mai bune și mai tolerante”, a mai menționat Ludmila Andronic.

sursă: Unimedia.md